[media=134548,134549,134550,134551,134552] 

Під час заходу відбувся конфлікт між ГО «Львівська спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО» та ГО «Військово-патріотичного об’єднання «Воля» (організаторами пікету).

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Об 11:10 біля ЛМР розпочався мітинг ветеранів АТО, які вимагали надання їм житла у Львові, або збільшення фінансової допомоги до такого розміру, щоб за ці кошти можна було придбати землю чи житло у Львові. Під час мітингу виник конфлікт між трьома громадськими організаціями: ГО «Львівська спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО» та ГО «Військово-патріотичного об’єднання «Воля».

Голова ГО «Львівська спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків звинуватила голову ГО «Військово-патріотичного об’єднання «Воля» Руслана Фігеля у провокації, адже учасники організованого ним мітингу свого часу погодились отримати і отримали одноразову фінансову допомогу – 100 тис. грн. А також Сірків зауважила, що отримавши одноразову допомогу, учасник бойових дій все ж може претендувати на житло, а цього Фігель, як виявилося, не знав.

Голова ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО» Леся Турашвілі наголосила, що Руслан Фігель не має жодної інформації про підтримку атовців у Львові і не зв’язувався з жодною ветеранською організацією, щоб дізнатись про сучасний стан надання різного роду допомоги ветеранам. Мітинг тривав 40 хвилин, після чого учасники акції пішли з площі Ринок.

ІА "Вголос": НОВИНИ