[media=148628,148629,148630,148631] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Цю волонтерську ініціативу втілювали  в життя у Львові протягом півтора року. Компакт-диск містить 15 композицій. Їх написали воїни АТО під впливом пережитого на війні на Сході України. Усі ці композиції записали у професійних студіях в унікальних дуетах бійців-авторів та відомих українських артистів у межах соціально-мистецького проекту #ПісніВійни. Тираж – 5000 примірників.

Автор та координатор проекту Галина Гузьо зазначила: «Всі історії авторів,  воїнів АТО, розказані в цих піснях. Є пісні «Дорога на Схід», «Дівчина з Майдану» та інші. Перші 1000 примірників диску ми  вже передали  у Києві представникам Генштабу ЗСУ. І до Дня захисника України вони потрапили на передову. Сподіваюся, цей диск наблизить перемогу країни».

Боєць Сергій Титаренко додав: «Мій друг, що зараз на фронті, розповів, що  пісні з нашого проекту кожен день мотивують хлопців на передовій».

Автори  пісень також наголошують, що проект важливий і тим, що дуже багато російськомовних патріотів слухатимуть ці пісні та співатимуть їх українською.

Зазначимо, у проекті з українських артистів взяли участь Павло Табаков, «Піккардійська терція», лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, Арсен Мірзоян, Анастасія Приходько та інші.

До слова, же завтра, 13 жовтня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбудеться великий концерт-презентація альбому сучасних фронтових пісень за участі авторів, воїнів АТО та українських артистів.

ІА "Вголос": НОВИНИ