Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав науковий співробітник у Інститут українознавства ім. І.Крип'якевича Микола Посівнич.

У понеділок, 26 червня, о 19:00 відбудеться парастас у Гарнізонному храмі Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11. 27 червня о 12:00 відбудеться заупокійна літургія у храмі Петра і Павла. Потім піша хода вирушить до Личаківського цвинтаря, де історика Володимира Косика поховають на полі № 83.

Нагадаємо, що Володимир Косик помер 12 червня 2017 р. на 93 році в Парижі. Там 23 червня у церкві св. Володимира відбулася заупокійна літургія. Потім труну з тілом Косика доправили до Львова.

Довідка:

Володимир Косик – відомий історик, професор, громадсько-політичний діяч, фахівець з історії французько-українських взаємин, історії УНР та історії України періоду Другої світової війни. Псевдонім — Борис Марченко.

Народився 26 листопада 1924 р. у с. Вацевичі біля Дрогобича. Упродовж 1962-2015 рр. – голова Об’єднання українців у Франції, в останні роки голова НТШ в Європі. Автор фундаментальних досліджень з історії українсько-французьких відносин та історії України в роки Другої світової війни. Був засновником і редактором франкомовного журналу «Європейський Схід».

Володимир Косик відзначений державними нагородами, зокрема орденом України «За заслуги ІІІ ступеня» (2005) та однією з чотирьох найбільших відзнак Франції – Орденом мистецтв, письменства (1998).

ІА "Вголос": НОВИНИ