15 та 16 вересня у Львові за адресою вул. К. Левицького, 82 а (2 поверх) проводитимуться 4 спеціальні тренінги «Курс з безпеки дорожнього руху для батьків «Відповідальні батьки» для навчання груп спеціалістів, які працюють з батьками та дітьми: тренерів підготовчих курсів при пологових будинках та жіночих консультаціях, працівників соціальних служб, поліцейських, вчителів та психологів.

Тренінги проводяться з метою організації спеціалістами подальшої превентивної навчально-виховної діяльності з безпеки дорожнього руху серед батьків.

Вперше в Україні на загальнонаціональному рівні реалізується комплексна навчальна програма з БДР для батьків. Проект ініційований та проводиться Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» та Благодійним фондом «Демократичний розвиток». Старт проекту та презентація навчального курсу розпочались зі Львова і мають протягом наступних місяців охопити всю Україну (вже на 20 вересня заплановано проведення навчання у Києві).

«Чому ми маємо таку надвелику смертність від ДТП та повсюдне щоденне нехтування правилами дорожнього руху, нормами та інструментами безпеки? –  Коментує координатор проекту «Traffic Challenge» Ольга Дробишева. - Бо більшість людей уявлення не мають та не замислюються про очевидні та життєво необхідні факти з БДР».

Тренінги у Львові проводитимуть найкращі сертифіковані тренери в Україні, що мають великий досвід навчання як громадського населення, так і спеціальних служб, підрозділів, працівників відомчих установ.

Програма «Відповідальні батьки» - це унікальна можливість для України зробити великий крок в бік європейських стандартів з БДР, в бік реальних змін якості життя в країні, в бік зміни рівня культури та збільшення цінності життя кожного громадянина України.

Програма навчання є відкритою та безкоштовною для всіх зацікавлених. Тренінги у Львові починатимуться о 9:00 та о 15:00. Акредитація для журналістів обов’язкова. 

Для акредитації та при виникненні будь-яких питань прохання звертатися: 

Прес-секретар Ірина Павлюковська: (098) 259 09 15.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ