Фестиваль триватиме протягом шести днів, передає Польське радіо.

«Наш фестиваль продовжує традицію зустрічей польських театрів, котрі працюють за межами Польщі. Його ідея виникла у Вільнюсі, де подібні фестивалі проходять восени. Ми організовуємо їх навесні», – сказав директор Польського народного театру Збіґнєв Хшановський.

Польська театральна весна відбувається за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Його представник, консул Рафал Коцот, наголосив, що цьогоріч захід має особливе значення.

«Він має специфічне значення, адже одночасно Польський народний театр святкує своє 60-річчя. Це один з найстаріших польських закладів культури у Львові», – сказав він.

Польською театральною весною у Львові цікавиться не тільки місцева польська громада, але також українська публіка. «Я можу сказати, що квитки на цю подію мають великий попит. Зацікавленість перевищує можливості театральних залів, у яких грають вистави», – наголосив Коцот.

Характерною особливістю цьогорічного фестивалю є театральні спектаклі одного актора. Під час 8-ї Польської театральної весни глядачі подивляться «Жертву» у виконанні Матеуша Новака, «10 заповідей для Каліни» у виконанні Моніки Боллі, спектаклі «Тут говорить Швейк» і «Чупурик» Польського народного театру у Львові, а також «Анда! Що це за жарти!?...» з Евою Макомаскою та Збіґнєвом Римажом.

Польський народний театр у Львові було створено у 1958 році з ініціативи вчителя та шанувальника польської літератури і театру Пьотра Хаусватера. Він об’єднує не тільки поляків, але також українців та росіян, котрі живуть у Львові.

Як повідомлялося, з 2 квітня у Львові, в Історичному музеї розпочався фестиваль»Французька весна». Фестиваль протягом місяця проходитиме у Києві, Бердичеві, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному та Харкові. 

ІА "Вголос": НОВИНИ