Про це пише прес-служба ЛМР.

Як повідомив настоятель храму о. Степан Сус, роботи триватимуть до 2022 року у два етапи. 2 роки витратять на технічну консервацію та ще 2 роки - на естетичну реставрацію. Їх виконуватимуть українські та польські реставратори.

Фінансують роботи здебільшого благодійники. З міського бюджету Львова у 2017 році на ремонтно-реставраційні роботи храму св.ап. Петра і Павла виділили 1 млн 348 тис грн.

Цього року за кошти міського бюджету Львова в розмірі 340 тис грн буде виготовлено проектно-кошторисну документацію для ремонту фасадів храму св. Петра і Павла.

Довідка:

Перший камінь для будівництва Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла був закладений 31 липня 1610. Будівництво тривало 30 років. У свій час храм мав найвищу вежу в місті. Тепер ця вежа нижча, бо з міркувань безпеки була трохи розібрана. Стінопис храму з 18 ст. Його зробили батько і син Екштейни. Це єдиний стінопис у місті Львові цих митців. Вони працювали в основному в Словаччині. До Львова їх спеціально запросили єзуїти для розпису храму.

ІА "Вголос": НОВИНИ