Такі дані дослідження презентували сьогодні, 8 червня, у Львівській міській раді, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За результатами дослідження, яке здійснили на базі неперсоналізованих даних абонентів мобільного зв'язку, визначили, зокрема обсяги людинопотоків у місто Львів (кількість людей, які щодня приїжджають до міста Лева), напрямки цих потоків ( з яких населених пунктів приїжджає найбільше мешканців), а також особливості навантаження на точки в'їзду в місто протягом дня.

Керівник сектору відкритих даних ЛКП «Міський центр ІТ» Ольга Гунько розповіла: половину загального обсягу людинопотоку створюють мешканці, які проживають у 15-км зоні навколо Львова. В середньому – це понад 76 тисяч мешканців щодня.

«16 відсотків мешканців області приїжджає до міста з 4-км довколишньої зони – таких населених пунктів як Солонка, Зубра, Сокільники, Брюховичі, Лисиничі, Малехів, Муроване, Підбірці. 25 відсотків – із 4-10 км довколишньої зони – Дублян, Наварії, Ставчан тощо, – зазначила вона. – Найбільше навантаження припадає на залізничні станції».

За її словами, у майбутньому результати презентованої аналітики використають для транспортного моделювання, оптимізації транспортної системи у зв'язку із запровадженням електронного квитка, в також концепції сталої мобільності, яку зараз розробляють у міськраді Львова. Також – для допомоги визначення локацій перехоплювальних парковок,  станцій-пересадок. До слова, як зазначили під час презентації, цей проект-дослідження перший у такому масштабі в Західній Україні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ