Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла завідувач інформаційно-освітнього відділу Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Анна Шиманська.

За її словами, за останні півтора місяця львівські заклади культури підтримують ініціативу донесення до громади міста інформації про політв’язнів, які зараз знаходяться у тюрмах та слідчих ізоляторах Росії і є незаконно звинуваченими. Серед таких заходів - і марафон написання листів політв’язням Кремля.

«На захід запросили двох колишніх політв’язнів Російської Федерації - Ахтема Чийгозу та Юрія Яценка. Вони розкажуть про свій досвід перебування у тюрмі Росії та те, наскільки важливо в цей час знати, що на батьківщині про тебе пам’ятають і борються, - зазначила  Анна Шиманська. - Окрім історії цих людей ми готуємо і невеликі презентації про інших політв’язнів, які зараз знаходяться у тюрмах та слідчих ізоляторах Росії. Також уточнимо адреси, куди варто писати, та як правильно писати ці листи, аби їх пропустила російська цензура».  

Також вона додала, що написані листи можна буде принести та опустити у скриньки у львівських закладах культури протягом півтора місяця.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ