Мета цьогорічного Форуму – напрацювати пропозиції представників громадянського суспільства щодо внесення змін до Постанови «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» та удосконалити навики написання успішних проектів, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Якщо б не громадська позиція, не громадянське сформоване суспільство, то Україна сьогодні була б зовсім іншою державою. Саме громадянське суспільство не дало можливості реалізувати сценарій, прописаний в спецслужбах держав, які здійснили агресію проти України. Ви – ті люди, які впродовж останніх трьох років творили історію. І сьогодні важливо розуміти, що час і вимоги часу ставлять виклики, в першу чергу волею людей. За нашою спиною сьогодні стоїть 260-тисячна армія. Але якщо ми всередині держави не сформуємо швидкі зміни і не продовжимо ці перетворення, українських воїнів буде замало для того, щоб сформувати Україну модерною, сучасною державою, з якої не хочуть їхати люди, яка має відповідний статус. Це той виклик, який сьогодні є найбільшим для суспільства, для влади і обійтися без громадських організацій ми просто не зможемо. Важливо сьогодні вести дискусію у форматі «Що треба зробити?». По перше, щоб не шукати ворогів серед своїх. Друге – це налагодити ефективний контроль за діяльністю влади. Третє – переконання і робота серед суспільства. За нашими плечима 2,5 мільйони людей зі своїми проблемами, вподобаннями та перемогами», - зазначив під час урочистого відкриття Форуму голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Ми дуже пишаємося тим, що можемо об‘єднати усю громадськість Львівщини. На цьому Форумі ми напрацюємо зміни до Постанови 1049, згідно з якою громадські активісти зможуть отримувати фінансування з бюджетних коштів, що є надзвичайно важливим. Окрім того, це чудовий майданчик для комунікації громадського активу Львівщини», - зазначила директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк.

У межах Форуму передбачена панельна дискусія, у якій візьмуть участь державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов та член наглядової ради «Тепле місто», а також підприємець, співзасновник ресторанної групи Fast Food Systems та Kumpel Group Марк Зархін.

ІА "Вголос": НОВИНИ