Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 1 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу»

Замовником реконструкції є мешканка с. Руданці Кам’янко-Бузького району Львівської області Ольга Шпирка.

Як йдеться у містобудівних умовах та обмеженнях, земельна ділянка, на якій розташована історична будівля, знаходиться у зоні Г-2 – центру ділової, громадської діяльності місцевого значення у межах історичного ареалу.  Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – 8,50 м та 18,45 м, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі.

«Врахувати недопущення виникнення руйнувань суміжної забудови з влаштуванням необхідних інженерно-технічних заходів, які запобігатимуть стіканню атмосферних опадів з покрівель та карнизів проектованого об’єкта на прилеглу територію. Проектом врахувати розміщення поряд парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», - йдеться у містобудівних умовах.

На даній території не передбачається будівництво житлових будинків.

Додамо, що  будинок на вулиці Самчука,6 збудований у 1896 році за проектом Емануеля Яримовича для нафтового промисловця, колекціонера Едмунда Кароля Лозинського. Раніше тут був корпус Львівської комерційної академії

ІА "Вголос": НОВИНИ