Нагадаємо, у п'ятницю, 15 червня, виконком ЛМР мав намір затвердити детальний план території в центрі міста, де проектують будівництво готелю на місці автомобільної парковки. Однак місцеві мешканці виступили категорично проти – і міський голова переніс розгляд питання. Також Андрій Садовий доручив департаменту управління та урбаністики ЛМР створити робочу групу, аби врахувати думку громади, та скерував це питання на доопрацювання.
 
Оскільки управління архітектури та урбаністики ЛМР грубо порушило процедуру врахування громадських інтересів при затвердженні містобудівних документів, що передбачає ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», зустріч з головним архітектором міста мала неофіційний формат. Відтак місцеві мешканці території забудови вимагали, аби Юліан Чаплінський дав розпорядження про створення погоджувальної комісії, яка б мала вирішити усі спірні питання у цьому Детальному плані території та врахувати позицію громади. А ще це дасть змогу напрацювати інші варіанти забудови території по вул. Вороного, 4, оскільки ця земельна ділянка перебуває у комунальній власності і місцеві мешканці хочуть там запроектувати громадський простір з паркінгом.
 
Однак головний архітектор міста всіляко уникав питання про створення погоджувальної комісії. Втім, він пообіцяв, що дасть розпорядження про створення робочої групи після письмових звернень місцевих мешканців із відповідним переліком питань для такого розгляду.
 
Відтак активісти ГО «Розвиток Громади» спільно з місцевими мешканцями території забудови уже готують перелік питань для розгляду на погоджувальній комісії, а також очікують виконання обіцянки головного архітектора міста Юліана Чаплінського.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ