Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

«За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 повідомлено про підозру 17-річній мешканці Закарпатської області у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.186 КК України (грабіж, вчинений у великих розмірах). Подія трапилась цьогоріч 9 липня на головному залізничному вокзалі станції «Львів». Неповнолітня зловмисниця відкрито викрала із кишені громадянина Сполучених Штатів Америки конверт, у якому було 10 тисяч доларів США. Крадійка намагалась втекти з місця злочину, проте її викрив потерпілий. Правоохоронці затримали неповнолітню у порядку ст.208 КПК України», – повідомили у прокуратурі.

Залізничним районним судом дівчині обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Як писав «Вголос», у Залізничний відділ поліції 9 липня звернувся за допомогою 23-річний іноземець, який приїхав в Україну з туристичною метою. За його словами, близько 19:50 на Головному залізничному вокзалі Львова він підіймався сходами на перон, коли одна із трьох жінок, що бігли назустріч, штовхнула його. Внаслідок цього у нього випав гаманець. Поки заявник піднімав його, котрась із незнайомок витягнула з його кишені конверт, в якому було 10 000 доларів США, та почала втікати. Чоловік кинувся навздогін зловмисниці. Його крик почули правоохоронці, які і затримали її. Особу жінки, причетної до скоєння злочину, встановлено  – нею виявилась 17-річна жителька міста Берегове Закарпатської області.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ