Обурена туристка з Луцька у мережі розповіла, що разом із друзями та маленькою дитиною 24 лютого вирішила поїхати з Луцька на автівці до Львова, щоб відвідати аквапарк, а потім посмакувати львівської кави.

«Припаркувавши авто, а це в старому місті дуже проблематично, відійшли на кілька хвилин. Коли ж повернулися, автівки не було. Розпитавши водіїв таксі, що стояли поблизу, дізналися, що автівку забрав евакуатор. Ми дійсно припаркувалися за кілька метрів, де був встановлений знак. Звичайно, винен – плати! Поїхали у поліцію, де витратили добру годину, щоб заплатити штраф та отримати документ про можливість повернути авто», –розповідає жінка.

Проте коли туристи приїхали на майданчик, де перебувають евакуйовані авто, з'ясувалося, що робочий день у них вже завершився (у суботу до 14-00 год, а неділя – вихідний).

«Наш автомобіль прийняли після другої години! – наголошує жінка. – Сторож на прохання віддати авто, за яке вже сплачено штраф, відповів, що начальника нема, і він сказав до понеділка нікому нічого не віддавати. То приймати автівки, які евакуатор продовжував привозити, сторож право має, а віддавати не має? І це в цивілізованій країні?»

Разом з тим, за словами жінки, після кількахвилинного перебування на штраф майданчику із такою ж проблемою туди прийшли туристи з Києва та Польщі. Останні, до слова, гроші та паспорти залишили в автівці, до якої доступу не було.

«Ми викликали поліцію. Приїхав патруль, який повідомив нам, що нічого вдіяти не можна, бо штраф-майданчик – це «приватна власність, тому потрібно чекати до понеділка. На гарячій лінії Львівської міської ради нам взагалі сказали:  «А чого ви дзвоните до нас, ми вам нічим допомогти не можемо, оскільки цим питанням займається поліція», – повідомила туристка.

Цій ситуації, на думку жінки, може бути лише одне пояснення – бажання власника стоянки здерти із туристів гроші за простій автомобіля аж за 2 доби:

«А питання, як я, маленька дитина, мої друзі, кияни, поляки і т.д. зможемо добратися домівки, нікого не цікавило, або ж де ми будемо ночувати і що їсти два дні?!

Тепер щоб забрати власне авто, необхідно брати відгул на роботі, їхати до Львова, добиратися до Конюшинної на штраф-майданчик, платити за простій автівки, повертатися додому… Як ви гадаєте, коли наступного разу я захочу поїхати до Львова?».

«Звісно, чудове місто та гостинні мешканці тут ні до чого, але хочеться звернути увагу місцевої влади на цю проблему», – додає туристка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ