Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 13 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у рішенні виконкому, школа працюватиме з 08:30 (09:00) год. до 15:30 (16:00) год. Тривалість навчально-виховного процесу протягом дня визначається адміністрацією школи.

Діяльність відбувається в активний та інтерактивний спосіб через роботу у групах – індивідуальну, фронтальну. Обов'язковими елементами режиму роботи є: у першій половині дня – інтегрована навчальна діяльність, фізична активність, у другій половині дня – годинна прогулянка на свіжому повітрі та творчо-пізнавальна діяльність.

Навчально-виховний процес має забезпечити оптимальні умови для інтеграції навчальної, творчо-пізнавальної, розвиткової діяльності, відпочинку, проектно-дослідницької діяльності та екскурсійно-краєзнавчої роботи. Повсякденний обсяг активно-рухових видів діяльності, у тому числі на свіжому повітрі, становить у 1-4 класах не менше 1 години на день. Для учнів організовується дворазове гаряче харчування.

Як зазначила начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, з батьків додаткова оплата за навчання їх дітей у таких групах не стягуватиметься.

«Передбачається, що цей пілотний проект буде реалізовано у перших класах львівських шкіл. Навчальний процес триватиме впродовж восьми годин. У першій половині дня буде навчальна, ігрова та інтерактивна діяльність. Друга половина дня включатиме розвиткову  роботу. Діти матимуть можливість брати участь у різноманітних екскурсіях і відвідувати гуртки. Після 16 години буде вибір: або йти додому, або відвідувати групу продовженого дня. Окрім того, у такому класі працюватиме два вчителі. На даний момент уже зголосилися чотири навчальні заклади, які першими хочуть спробувати такий вид навчання. З батьків додаткова оплата за ці навчання не братиметься», – пояснила начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ