Сміттєві ваги будуть розташовані у різних районах міста – це дозволить зручно зважувати відходи, що відправлятимуться у різні напрямки. За інформацією департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради, перша вага стоятиме на колишній території заводу «Сільмаш» (вул. Шевченка, 321). Друга вага розташовуватиметься на території ЛКП «Збиранка» (вул. Жовківська). Третя вага – поблизу ринку «Шувар», що на Сихові.

«Сміттєві ваги стоятимуть зручно для машин, що вивозитимуть відходи по різних напрямках. Так, наприклад, з ЛКП «Збиранка» машини зі зваженими відходами рухатимуться на північ у напрямок Великих мостів, Сокалю, Червонограду, Буська та Бродів. Із вул. Шевченка після зважування відходи везтимуть на захід – у сторону Новояворівська. Із «Шувару» машини їхатимуть на південний напрямок – у сторону Миколаєва, Борислава та Самбора», - повідомив директор департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Іван Рудницький.

За словами Івана Рудницького, ваги стоятимуть на вулиці. Машина з відходами заїжджатиме на вагу, після чого спеціально призначений лаборант обраховуватиме вагу відходів, віднявши від загальної ваги паспортну вагу машини.

У департаменті зазначають – комплексні роботи над кожною зі сміттєвих ваг вартують близько 50 тис. грн. Комплекс робіт включає як механічні доробки, так і встановлення програмного забезпечення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ