[media=77539,77541,77544,77546,77548,77550,77552] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Координатор проекту Зоряна Владика зазначила, що у «Кавовій велоМИЛІ» беруть участь люди різного віку. «Наймолодшому учаснику виповнився лише рік. Разом із татом і мамою він вирушив у цікаву подорож у спеціальному кріслі, що чіпляється на ровер», – сказала вона.

Прикрасили велосвято з присмаком кави епатажне акторське тріо з академічного театру імені Леся Курбаса, які виконали роль Короля та Королеви свята. Наталка Рибка-Пархоменко, Микола Береза та Ярослав вже вдруге беруть участь у катанні містом. Полюбляють свято за настрій і позитивні емоції.

«Ми вирішили, що у «велоМИЛІ» мають обов’язково бути Король та Королева. І ось ми тут у всій красі. Сподіваємося, що наш вигляд приверне увагу перехожих, і вже цього вечора до велоподорожі приєднаються нові учасники», – підкреслила акторка.

Серед учасників «Кавової велоМИЛІ» були й гості Львова. Так, Олександр приїхав до друзів з Хмельницького. На його думку, ранкове поєднання кави та велосипеду є чудовим початком будь-якого дня.

«З ровером не розлучаюся навіть у будні. Тим паче, що у Львові є багато велодоріжок», – підкреслив хлопець.

Учасники «Кавової велоМИЛІ» проїхали від Музейної площі до Оперного театру, по вулицям Липинського, Ярошенка, Левандіська, Кульпарківська, Зелена, Стуса та повернулися до Оперного театру.

Ввечері катання продовжиться. Старт о 23:00 біля Оперного театру ім. Соломії Крушельницької.

Нагадаємо, «Кавова велоМИЛЯ» відбувається у рамках Європейського тижня мобільності, який зараз триває в країнах Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ