[media=139439,139440,139441,139442,139443] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Один із «затятих» ветеранів прийшов на «святкування» у червоній футболці із написом «СССР». Поліцейські забрали його для отримання пояснень. Інші ветерани поклали квіти до надгробків на Марсовому полі. Дехто з них прийшов із портретами загиблих родичів.

На місці присутні правоохоронці та представники патріотичних організацій.

На виступи «ветеранів» російською мовою патріоти вигукували «Слава Україні» та нагадували про знищення мільйонів українців сталінськими голодоморами.

«Святкування» тривають і на Пагорбі Слави.

Як писав раніше «Вголос», у Львові на вулицю Мечникова, де знаходиться радянський військовий меморіал Марсове поле, сьогодні, 9 травня, уже звозять правоохоронців.

Нагадаємо, вже кілька років поспіль Україна, як і більшість країн Заходу, на державному рівні відзначає день пам'яті та примирення 8 травня. Саме 8 травня у 1945 Німеччина підписала «Акт про беззастережну капітуляцію».

День 9 травня, який раніше святкували як День Перемоги, втратив державний статус, проте громадськість продовжує його досить широко відзначати. Часто саме масові акції, пов'язані з Днем Перемоги, пов'язують з сепаратистськими рухами і провокаціями з боку Росії. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ