Фестиваль відбудеться у неділю, 15 липня, в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Про це розповіли на прес-конференції з представниками ГО «Лярш-Ковчег» на тему: «Фестиваль «Ковчег дружби»: місце людей з розумовою неповносправністю у нашому місті», повідомляє кореспондент «Вголосу».

Спікери Наталія Кретович, Леся Ларікова та людина з особливими потребами Павло Баран презентували фестиваль «Ковчег дружби», який вже вдруге проведуть у Львові. Провідною метою заходу є показ талантів та дарів людей з особливими потребами, а також збір коштів на подальше функціонування будинку тимчасового підтриманого проживання «Витанія» ГО «Лярш-Ковчег». Також учасники прес-конференції розповіли про потреби організації, її учасників, життя і побут в будинку, витрати на його функціонування.

Фестиваль «Ковчег дружби» розпочнеться 15 липня о 14:00 в Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Під час заходу його учасники будуть залучені до різноманітних майстер-класів: з Петриківського розпису, виготовлення солодощів з карамелі, жестової мови, арт-терапії з психологом та ін. Також фестивальна програма передбачає ярмарок виробів друзів (так у «Лярші» називають людей із особливими розумовими потребами) безпрограшну лотерею, стіл взаємодопомоги, де кожен охочий може зробити заготовки для майбутніх виробів, що в майбутньому полегшить роботу людям з особливими потребами. На завершення заходу учасники «Лярш-Ковчегу» візьмуть участь у театральній виставі. О 19:00 в рамках фестивалю відбудеться концерт за участю соліста гурту «Мері» Віктора Винника, гурти «Вшистко» та «Silent noise».

«Лярш-Ковчег» – організація, що має на меті залучення людей з особливими потребами до соціального і громадського життя через спільну працю, дружбу, проведення дозвілля, самостійне проживання в будинку «Ляршу». До львівської організації належить 63 людей з розумовою неповносправністю та 30 асистентів. Вони працюють у майстернях, яких у Львові – 4, відвідують культурні заходи, проводять майстер-класи, практикують життя в будинку «Витанія», де набувають соціально-побутових навичок.

Координатор зовнішніх зв'язків ГО «Лярш-Ковчег» Наталія Кретович розповіла «Вголосу», як можна підтримати організацію не лише на фестивалі, а впродовж року:

«Нашу організацію можна підтримати в різний спосіб. Фінанси ми збираємо по-різному: наприклад, частинку грошей на фестиваль вилучили на Спільнокошті. Ми відкриті не лише до фінансової допомоги. Ми раді, коли люди приходять до нас поволонтерити, познайомитися з друзями, разом провести час. «Лярш» приймає тих, хто до нас допомагає нам в майстернях. Можна долучитися, подарувавши в майстерню матеріали для виробів (бісер, дерево, фетр). Часто ми шукаємо митців, які раді співпрацювати з людьми з особливими потребами. Також скористаюся нагодою і скажу, що нам зламали сайт нашої організації, тому маємо із цим проблему й будемо вдячні, якщо хтось почує і зможе допомогти. Найголовніше для нас - це місія спільноти: творити стосунки між людьми. Щоб зв'язатися з нами, ви можете знайти сторінку «Лярш-Ковчег» у Фейсбуці: L'Arche-Kovcheh».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ