Про це сьогодні, 16 травня, під час прес-конференції розповіла завідувач сектором едукації відділу науково-освітньої роботи і промоції Львівського історичного музею Наталя Ленцик, передає кореспондент «Вголосу».

До квесту, який відбудеться в одному із найстаріших музеїв України, заснованому у 1893 році із колекцією понад 330 експонатів (Львівському історичному) запрошують долучитися усіх охочих.

«Під час такого квесту діти не лише дізнаються про історію одного із найстаріших музеїв, але й оглянуть експозиції в пам’ятках архітектури 16-18 ст», - додала Наталя Ленцик.

22 травня, за її словами, у музеї запрошують на інтерактивну екскурсію для дітей «Давні музичні українські інструменти». А  29 травня у кам’яниці Корнякта відбудеться екскурсія «Друге життя картини». Один із експонатів покажуть у мільтимедійній обробці.

Зазначимо, 18 травня у Львові відзначатимуть Міжнародний день музеїв на тему: «Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі». До 31 травня у понад 28 закладах відбудуться інтерактивні заходи, квести, а також онлайн-вікторини на сторінках музеїв у соцмережах, спеціалізовані екскурсії, майстер-класи, лекції, пленери.

ІА "Вголос": НОВИНИ