В програмі фестивалю львів’яни та гості міста зможуть побачити надзвичайні вистави дуже потужних театрів з Румунії, Польщі, Молдови, Литви, Грузії, Угорщини, України та ін. країн, які показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова. 

Зокрема на фестивалі будуть представлені наступні театри: Вільнюський міський театр з виставою «На дні» - режисер Оскарас Коршуновас. Його вистави були представлені на всіх континентах світу. Такі потужні фестивалі, як Авінйонський фестиваль (Франція), Единбурзький фестиваль (Шотландія), Віденський фестиваль (Австрія) та ін. вже бачили вистави цього геніального режисера. Нам надзвичайно приємно, що прихильники «Золотого лева» зможуть побачити виставу Оскараса Коршуноваса у Львові.

Вистави Автанділа Варсімашвілі львів’яни бачили не один раз. Цього року ми привозимо його останні прем’єри «Ревізор» М.Гоголя та «Механічний апельсин» Е. Берджес.

Вперше в Україні буде показана вистава надзвичайно відомого румунського режисера Олександра Гоусфатера «Багато шуму з нічого» за твором В. Шекспіра. Емоційний матеріал Шекспіра злився із темпераментом акторів з Румунії, а візуалізація режисера Олександра Гоусфатера принесла багато нагород в різних країнах Європи та Америки.

Режисерські постановки Єжи Зоня глядачі Львова бачили не один раз на сцені і на вулиці. Цього разу ми привозимо виставу «Хор сиріт» за романом Гая Гросса. Цю виставу вже побачили глядачі країн Європи і Америки. Режисура Єжи Зоня завжди є незвично візуальна і емоційна.

Роман Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва» глядачі побачать у режисурі Лінаса Зайкаускаса, головного режисера драматичного театру ім. Юозаса Мільтініса (м. Паневежис, Литва).

Безперечно, вистави відомих українських режисерів, таких як С.Мойсеєв, Я.Федоришин, А.Бакіров, Р.Держапільський, С.Павлюк та ін. також будуть представлені на фестивалі «Золотий лев - 2016»

Сьогодні Львів робить великі кроки, щоб досягнути рівня туристичних центрів Європи, таких як Прага, Будапешт, Краків… Така подія як Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев» за оцінкою Дж. Елсома, почесного президента Міжнародної асоціації театральних критиків, «дає змогу приваблювати до Львова туристів, рекламувати регіон і Україну, а також збагачувати незабутнім культурним досвідом жителів Львова. Фестиваль є ще одним вагомим мотиваційним чинником розвитку туризму і міг би бути привабливим фактом для інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури».

Отож, щиро запрошуємо всіх до Львова на ці два тижні, щоб насолодитись неймовірним мистецтвом світових шедеврів і поринути в надзвичайну атмосферу театрального дійства.

Фестиваль «Золотий лев - 2016» відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Управління культури Львівської міської Ради, Львівської обласної Ради. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.

ІА "Вголос": НОВИНИ