У межах фестивалю відбудеться відкриття виставки, присвяченої родині Шухевичів, «Незламна сила духу» від музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, спортивні активності від Народного дому «Білогорща», кінопокази, дискусії, лекції від Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», презентація стадіону Білогорщі, відновленого в рамках проекту «Громади в дії», музична програма та майстер-класи для дорослих і дітей від Львівської станиці Пласт, Культурно-мистецького центру «Супутник» та Народного дому Левандівки та інших організацій.

«Фестиваль матиме 3 локації, - розповів, директор Народного дому Білогорща Олександр Ігнатенко. - Зокрема, 1 локація – спортивна ; 2 – творча:  Роман Шухевич, як неординарна особистість; 3 – концертна програма від львівських гуртів «Parabellum», «Джалапіта», «Torban», «Lemko bluegrass band», «Шосте чуття».

Як зазначають в управлінні культури ЛМР, фестиваль проводиться на Білогорщі не випадково. Саме тут проводив свою діяльність головнокомандувач УПА – Роман Шухевич. Ще однією метою фестивалю є популяризація Білогорщі та децентралізація культурних подій. « Не все має відбуватися у межах площі Ринок, - зазначила представник управління культури ЛМР Марина Временова. - Минулого року ми  проводили фестиваль Параджанова на Левандівці, цього року він також буде. І наступний наш крок – фестиваль #Шухевичфест». 

ІА "Вголос": НОВИНИ