Про це розповіла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська у четвер, 17 серпня, під час прес-конференції щодо відзначення 50-річчя створення Світового Конгресу Українців, передає кореспондент «Вголосу».

«Це буде символічна акція: пов'язування на дереві Світового Конгресу Українців стрічок з кольорами прапорів тих країн, звідки до нашого міста з'їдуться українці», – зазначила вона.

Також Ірина Ключковська нагадала, що у 2008 році з ініціативи Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» у Шевченківському гаю українці з 40 країн висадили Сад Світового Українства. Тепер українців з кожної країни мають своє дерево. Центральне дерево, яке висадили, є деревом Світового Конгресу Українців.

«Висадження цього саду мало символічне значення. Він символізує закоріненість українця в рідну землю. І плоди, які зараз родять на цих деревах – яблука, вишні, черешні – символізують щедрі інтелектуальні, наукова та громадські врожаї, які має СКУ», резюмувала  директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Нагадаємо, упродовж 27-29 серпня у Львові святкуватимуть 50-ліття Світового Конгресу Українців «Дні української діаспори у Львові».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ