Участь у цьому заході взяли не лише представники інститутів громадянського суспільства, які активно працюють у напрямі протидії та запобіганню корупції, а й працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Учасники круглого столу намагалися знайти відповіді на запитання, які антикорупційні механізми співпраці органів влади з інститутами громадянського суспільства передбачено в чинному законодавстві України, які ще механізми співпраці з органами влади хочуть отримати інститути громадянського суспільства в питанні боротьби з корупцією та що потрібно зробити для того, щоб боротьба з корупцією стала спільною справою органів влади та громадянського суспільства.

За підсумками обговорення цих питань буде напрацьовано та оприлюднено методичні рекомендації з налагодження співпраці між органами влади та громадянським суспільством у питанні протидії та запобіганню корупції.

Довідково. Круглий стіл «Механізми співпраці громадських організацій та місцевих органів державної влади у боротьбі з корупцією» відбувся у рамках проекту «Запобігання корупції у діяльності органів державної влади» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, який реалізовує Громадська організація «Європейський діалог».

ІА "Вголос": НОВИНИ