[media=138818,138819,138820,138821,138822,138823,138824] 

Про це повідомляє офіційний сайт організаторів фестивалю.

Вже традиційно у кожен третій четвер травня, у всесвітній День Вишиванки, Львів гучно завершує «Фестиваль Вишиванки», який цього року розпочався ще 12 травня.  Так в межах фестивалю бійці АТО з ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» за підтримки ЛМР організували масштабний гала-концерт за участі відомих українських зірок – Наталки Карпи, Софії Федини, «Хас», гуртів «Мері», «Шосте Чуття», «Joryj Kłoc» та інших, а також частували усіх присутніх козацьким кулішем.

Під час святкування діти та ветерани АТО провели флешмоб – сформували карту Україну та запустили у небо декілька десятків гелевих синьо-жовтих кульок.

А ще під час концерту відбувся показ мод стильного українського вишиваного вбрання від дизайнера етно-одягу Тетяни Знак та дитячої модельної студії «Star kids», а також виступ від танцювального клубу «СТК Едельвейс» та нагородження переможниці конкурсу, який проводився серед представниць львівських шкіл, на звання «Панна-вишиванка 2018» - Ірину Ковальчук, ученицю школи-інтернату №2.

А для найбільш вибагливих відвідувачів фестивалю організатори приготували велетенський пляцок у вигляді вишиваної сорочки розміром 16 м2 та вагою близько півтори сотні кілограм. Кожен охочий міг поласувати смаколиком та зробити благодійний внесок у скриньку БФ «Розвиток Громади» на лікування Левка Циганкова, у якого страшний діагноз – пухлина головного мозку.

Згодом, о 19.00, розпочалась благодійна вечірка у Fashion club де продовжили збір коштів на лікування Левка та реалізації соціального проекту «Куток Добра», який вже діє у шести лікарнях Львівщини.

 А ще під час концерту відбулась «історична подія» для «Фестивалю Вишиванки» – процедура погашення марки із запатентованим логотипом фестивалю. Відтепер кожен охочий зможе придбати в Укрпошті «патріотичну марку»

Організатори дякують усім партнерам за допомогу в проведенні «Фестивалю Вишиванки 2018». Спільно Ми популяризуємо наші традиції та підтримуємо справжнє українське свято!

ІА "Вголос": НОВИНИ