Участь у відкритті взяв голова Львівської обласної ради Петро Колодій, передає прес-служба ради.

Виступаючи перед оглядачами експозиції, Петро Колодій привітав колектив історичного музею із ювілейною датою. А щодо виставки, то голова облради наголосив, що в ній закладено певний підтекст. Адже в 1621 році, зазначив Петро Колодій, у переможному бою під Хотином вагому роль відіграли українські козаки, які разом із польськими військами, надовго відбили охоту турецьким завойовникам нападати на європейські землі. «А другий бій, який відбувся у 1683 році під Віднем, назавжди поставив крапку в бажаннях Туреччини завойовувати Європу.

І сьогодні, напередодні підписання угоди про асоціацію України в європейську спільноту, варто ширше висвітлювати ті історичні події. Можливо, вони б і мали вплив на підписання угоди про асоціацію. Адже український народ на протязі довгого часу дійсно був захисником Європи. Сьогодні ми можемо стверджувати, що Європа ще не відбулася – вона відбудеться тільки тоді, коли в європейській спільноті буде Україна», – сказав Петро Колодій.

В експозиції виставки представлені експонати оригінального екіпірування воїнів короля Яна ІІІ Собеського, зброя XXVII сторіччя, позолочена кінська збруя, турецькі трофеї, картини тощо.

У відкритті виставки також взяли участь депутати Львівської обласної ради Ярослав Кравченко і Андрій Холявка.

ІА "Вголос": НОВИНИ