Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Зазначимо, що на початку осені вже стали традиційними у Львові польсько-українські зустрічі в рамках Фестивалю партнерства. Цьогоріч така зустріч відбуватиметься вже вчетверте. Щоправда, з кожним роком змінюється формат зустрічей: фестиваль стає щоразу ширшим, ґрунтовнішим і змістовнішим.

Вітаючи організаторів заходу, Петро Колодій зазначив: «Мені дуже приємно вітати на Львівщині наших дорогих гостей – представників Вармінсько-Мазурського воєводства, які дарують нам виставку живопису «Грюнвальд-Арт»».

Також очільник обласної ради зауважив, що Грюнвальдська битва – одна із найважливіших битв в історії Європи. Її значення надзвичайно велике. Під Грюнвальдом було представлено всі землі України – від Карпат до чернігівських лісів, від Волині до причорноморських степів.

«Про цю подію написано багато, про неї не забувають. Нині ми теж маємо можливість на полотнах, представлених на цій виставці, спостерігати миті історичного бою 15 липня 1410 року між військом хрестоносців та об’єднаними польсько-литовсько-руськими воїнами. Так, українці тоді поруч із поляками боролися в цій історичній битві. Нині Україна теж продовжує боротьбу за збереження своєї незалежності. У цій битві ми відчуваємо вашу підтримку сусіда­ – нашого сусіда», – сказав Петро Колодій.

ІА "Вголос": НОВИНИ