[media=118582,118585,118588,118591,118593] 

Про це в коментарі «Вголосу» розповів головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

Він запевнив, що відкриття «Банку грудного молока» буде прецедентом для України, оскільки не у всіх європейських державах є аналогічні установи.

«Це буде унікальний всеукраїнський центр материнського молока. Його буде обладнано найсучаснішою апаратурою і устаткуванням, які дозволять проводити перевірку якості грудного молока», – запевнив Михайло Гичка.

Головний лікар також додав, що всі процедури, пов’язані з зціджуванням молока жінками, будуть проводити в автоматичному режимі.

«У центрі все буде за європейськими стандартами. Зараз ми проводимо капітальний ремонт в одному з приміщень відділення. Тут буде обладнано окрему кімнату для жінок, які зціджуватимуть молоко. Все відбуватиметься автоматично, без контакту рук, щоб уникнути інфекційних захворювань. Потім молоко заморожуватимуть і триматимуть у спеціальних холодильниках, звідки за потреби відправлятимемо його по всій Україні», – зазначив головний лікар.

Ремонтні роботи та закупівля спеціального обладнання для лабораторії якості грудного молока відбуватимуться за спонсорські кошти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ