У відкритті виставки візьмуть участь: Іван Хома, доцент Національного університету «Львівська політехніка»; Роман Грицьків, дослідник польсько-української історії ХХ ст.; Михайло Галущак, автор виставки, молодший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства.

Виставка розроблена до відзначення 100-річчя від початку Української революції 1917-21 рр. У ній презентують 12 стендів, які розкривають військові та державотворчі аспекти історії Західно-Української Народної Республіки. Виставка орієнтована на школярів, її показуватимуть у бібліотеках та школах області.

«Сто років тому, під час Української революції 1917‒1921 рр., українці з обох берегів річки Збруч скористалися можливістю і проголосили незалежність. Як і тоді, теперішня Революція гідності 2013‒2014 рр. переросла у війну за територіальну цілісність України. Українцям знову доводиться будувати свою державу в умовах війни. Тому історичний досвід набуває особливої ваги», ‒ зазначив Михайло Галущак.

Виставка реалізується у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки у 2017 році.

Відкриття відбудеться 9 червня о 14:00 на вул. Лисенка, 23а.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ