[media=153250,153251] 

Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко у понеділок, 19 червня.

За її словами, роботи фінансують з міського бюджету та за кошти програми «Муніципальний розвиток і оновлення історичної частини Львова» GIZ. Місто, зокрема, виділило на реставрацію 312 тисяч грн. Кожен мешканець має доплатити ще 500 грн за свій балкон.

«Цей будинок, на вул. Дорошенка, 15, збудований у 1907-09 рр. Він має дуже гарне оздоблення, балкони тут різні, кожен має іншу огорожу. Їх давно не ремонтували. Тому ми вирішили реконструювати саме ці балкони», - наголосила Лілія Онищенко.

Як розповіла експерт проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» GIZ, архітектор з Берліна Аннемарі Роте, у межах програми з 2012 року вдалося відреставрували кілька старовинних балконів. Роботи виконували українські фірми. Німецькі фахівці консультували їх у техніці: розповідали, зокрема, як краще виконувати роботи на окремих об’єктах.

Представник підрядної організації ПП «Оберіг Груп», що виконує роботи, Віктор Проданчук зазначив: «Працюємо над цим об’єктом вже понад півроку. Він справді унікальний: тут є металевий центральний балкон зі скляним дахом, яких у Львові обмаль. Намагаємося відновити його та інші в автентичному вигляді. Роботи плакуємо завершити у вересні цього року».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ