У результаті проголошення акта на башті Князівської гори підняли національний прапор, передає видання «Український календар».

Зазначимо, що під час зборів було обрано українське державне правління під проводом Ярослава Стецька, а згодом організовано верховний державний орган – українську Національну Раду, яку очолив колишній голова уряду ЗУНР Кость Левицький.

За свідченням істориків, проголошення Акта відновлення Української Держави було несподіванкою для німців. Через це за наказом Гітлера майже відразу було створено спеціальну комісію для розслідування справи з проголошенням акта, а у вересні почалися масові арешти та розстріли українських підпільників.

У Львові з нагоди проголошення Акта відновлення Української Держави у філармонії відбудеться урочиста академія, а о 17:00 на Ринковій площі розпочнуться масштабні святкування. Додамо, що в рамках заходів відбудеться театралізоване дійство «Відтворення проголошення Акта відновлення Української Держави». Опісля учасники святкування виконають Державний гімн України і розпочнеться святковий концерт.

Заходи завершать спільним виконанням славня українських націоналістів «Зродились ми великої години».

ІА "Вголос": НОВИНИ