[media=144182,144183,144184,144185,144186,144187,144188] 

Це вже восьмий фестиваль, на якому мешканці міста можуть краще  познайомитися із життям та культурою Сходу. Цікаво, що у китайців ця подія має назву «Радісне свято весни», що якраз збігається із настанням тепла  для українців, як прийнято вважати на Стрітення Господнє. 

«Разом з нами святкування розділили  ості з Китаю, зокрема члени Китайської торгової асоціації та наші друзі з міста-побратима Ченду. Дуже важливо пропагувати китайську культуру у Львові, знайомити містян із традиціями Сходу, адже ми працюємо на взаємних відносинах. Як відомо, у Пекіні  2014 року було відкрито перший «Український дім», жителі Китаю з цікавістю вивчають та поширюють українське, тож це абсолютно щира і дружня ініціатива», - розповів «Вголосу» організатор фестивалю, голова правління МГО «Культурно-дослідницького центру України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик.

Відповідно до традиції, біля Оперного театру на площі встановили символ Китайського нового року - Жовтого земляного собаку. За тамтешньою міфологією, ця тварина символізує дружбу, чесність та вірність. Жовтий собака, як справедливий господар року, обов‘язково допоможе кожному досягнути успіху, втім лише правильним шляхом. 

Упродовж цілого дня на площі Ринок відбувався святковий ярмарок : львів‘яни частувалися китайськими пельменями, пивом,  горішками та іншими ласощами. 

Втім, найцікавіше дійство було ввечері. Близько 20:00 год розпочалося офіційне святкування із музикою, танцями, лазерним шоу та яскравими «живими » драконами. 

На святкуванні панувала дружня атмосфера: львів‘яни охоче розділили радість із іноземними гостями, спілкувалися та робили спільні фото. 

ІА "Вголос": НОВИНИ