[media=136315,136316,136317] 

Робочий візит керівника НОК України до Львова розпочався із засідання виконкому НОК України у Львівській області, яке відбулося в актовій залі ЛДУФК ім. Івана Боберського. Окрім знайомства з місцем розташування планового олімпійського музею (2 та 3 поверх головного корпусу), на засіданні члени виконкому розглянули чимало питань, серед яких звіт про діяльність відділення та плани подальшої діяльності, а також підготовку кандидатів від Львівщини на участь у Юнацьких Олімпійських Іграх-2018 в Буенос-Айресі.

Зокрема, директор ЛУФК Степан Родак зазначив, що львівські спортсмени наразі вибороли п’ять ліцензій (20% від загальної кількості), однак ще кілька спортсменів реально претендують на поїздку до Аргентини. Також варто відзначити те, що Сергій Бубка високо оцінив роботу відділення НОК України у Львівській області, і зокрема її керівника Юрія Турянського, додавши, що воно входить до шістки кращих в Україні. Олімпійський день, незважаючи на дощ, пройшов у цікавій та дружній атмосфері.

У програмі святкування були зустрічі та знайомства з титулованими олімпійцями Львівщини, зарядка з відомою гімнасткою Вірою Передерій, символічний забіг на 500 метрів для усіх бажаючих (усі учасники отримали подарунки від відділення НОК України у Львівській області), виставка олімпійської літератури, показові виступи та майстер-класи з таких видів спорту: велотріал, важка атлетика, карате, футбол, настільний теніс, скелелазання, бокс, бадмінтон, дзюдо, тхеквондо, баскетбол, художня гімнастика та лижний спорт.

Також за ініціативи відділення НОК України у Львівській області відбувся розіграш подарунків серед усіх присутніх на святкуванні міжнародного олімпійського дня. Нагадаємо, Олімпійський день проводиться щороку майже в 200 країнах світу і присвячується дню створення Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894року).

Всесвітній Олімпійський день – це справжнє свято спорту, яке об’єднує людей незалежно від віку, статі, політичних, релігійних уподобань та фізичних можливостей.

ІА "Вголос": НОВИНИ