[media=136149,136150,136151,136152,136153,136154,136155,136156,136157,136158,136159] 

Герої російсько-української війни пройшли ходою вулицями Львова від вулиці Стрийської до проспекту Свободи, інформує кореспондент «Вголосу».

Перед пам'ятником Кобзареві у центрі міста відбулася урочиста зустріч військовослужбовців за участі їхніх родин, містян, духовенства та представників влади.

 

Учасники заходу спільно виконали національний славень, вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв, загиблих у війні з РФ, та випустили у небо символічні білі кульки, як символ пам'яті про них. Разом з тим, очільники Львова та області нагородили захисників спеціальними відзнаками.

Генерал ЗСУ, перший заступник командувача високомобільних десантних військ, Герой України Андрій Ковальчук зазначив, що з російсько-української війни додому не повернулися 105 військовослужбовців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

«Як старший начальник, я можу сказати, що це найкраща бригада, – заявив Андрій Ковальчук, – і на підтвердження цього існують конкретні факти. Немає на лінії фронту гарячої точки, де б військовослужбовці не виконували бойові завдання. Донецький, Луганський та Краматорський аеропорти, Дебальцеве, Слов'янськ, Кримське, Щастя, Станиця Луганська та інші місця, де бригада достойно виконала свої завдання. Так, ціною втрат, на сьогодні 105 воїнів не повернулися до своїх домівок. Ціною власного життя, ціною відваги цих воїнів лінія фронту проходить там, де вона є сьогодні. І це заслуга бригади. Від імені Міністра оборони, начальника Генерального штабу, командувача десантно-штурмових військ, я вдячний кожному солдату, кожному офіцеру, кожному сержанту за блискуче виконання завдань. Будучи разом з бригадою протягом півроку під час виконання обов'язків начальника Штабу АТО, я був переконаний, що з цією бригадою проблем не буде. І їх таки не було, у всіх питаннях. Це мужні, безстрашні, виховані воїни, для яких немає завдань, які неможливо виконати. На жаль, не вся робота виконана. Хлопці, поки нога окупанта там, на нашій землі, у нас є робота. Не пробачать нам наші діти та онуки, якщо ми не переможемо».

Під час урочистостей на проспекті Свободи неприємно вразило те, що вшанування пам'яті українських захисників заглушували звуки Leopolis Jazz Fest 2018 (раніше – «Alfa Jazz Fest»), які лунали із площі Ринок. Як відомо, цей джазовий фестиваль проходить у Львові із 2011 року. Його ініціатором і фінансистом є добрий друг міського голови Львова Андрія Садового – Михайло Фрідман. Нещодавно США внесли Фрідмана до «кремлівської доповіді» – списку осіб, найбільш наближених до Володимира Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ