Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Скорботні заходи відбудуться з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Учасники заходів запалять лампадки та покладуть квіти до меморіального хреста, що розташований умежах комплексу «Цитадель» (м. Львів, вул. Грабовського, 12). Опісля відбудеться поминальна молитва.

Початок заходів об 11:00 год.

Довідково:

Щорічно 11 квітня (відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН від 1991 року) відзначають Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів, який встановлено в день входження американських військ на територію Бухенвальду (1945 р.).

Концентраційний табір Бухенвальд був побудований поблизу міста Веймара і почав функціонувати 19 липня 1937 року. За 8 років близько 239 000 чоловік були в'язнями Бухенвальда. Спочатку це були німецькі політв'язні. Пізніше, в роки Другої світової війни, - представники багатьох інших національностей. Велика кількість  ув'язнених загинула вже в період будівництва табору, яке велося без використання механізмів.

В Україні зафіксовано майже 300 місць масових страт населення, діяло 180 концтаборів, існувало 50 гетто.

У Львові в 1941-1944 роках було три концентраційні табори: Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених «Шталаг-328», розташований у центрі Львова на території оборонного комплексу XIX ст. «Цитадель».

Встановлено, що в таборі «Шталаг-328» утримувалось 284 тисячі в’язнів різних національностей: українців, росіян, євреїв, італійців, поляків, бельгійців, білорусів, голландців та представників інших народів.

ІА "Вголос": НОВИНИ