Буккросинг – це процес, за якого люди обмінюються книжками і тим самим просувають культуру читання.

Ця практика є дуже популярною в Європі та Америці, поступово розвивається і в Україні. Ідею буккросингу запропонував спеціаліст з Інтернет-технологій Рон Хорнбекер у травні 2002 року. Для початку він залишив 20 книжок з пояснювальними написами в холі свого готелю. Обмін книжками почав стрімко розвиватись, а вже у 2004 році Короткий словник Оксфорда містив слово «буккросинг».

«Ідея з облаштування таких місць для відпочинку і спілкування серед львів’ян та гостей нашого міста виникла доволі давно. Адже вільний час можна проводити з користю для себе та інших. Саме для цього ми встановили «безпечні полиці» та наповнили їх цікавими книжками. Думаю, що в кожного з нас удома є книжка, вже декілька разів прочитана, якою не шкода поділитися з іншими, щоб міг прочитати сусід або просто якась хороша незнайома людина.

Наразі почитати та поділитися своїми книжками можна на дитячому майданчику біля СШ №46, а також перед «Lviv Film Center» (колишній кінотеатр «Сокіл»). Сподіваючись на свідомість львів'ян, у майбутньому ми плануємо встановити більше «безпечних полиць», – розповів Андріян Гутник.

ІА "Вголос": НОВИНИ