Про це у «Правді. Наживо» говорили із представником батьківської ради Львівщини Мар'яною Марковською-Согуйко.

«Це уже розповсюджений спосіб нового збору грошей. Звичайно, що ніхто не понесе масово довідки, тому що це маразм повний… У мене таке враження, що це ніколи не закінчиться. Єдина надія на те, що батьки таки схаменуться, почнуть думати головою і вимагати у директорів пояснення», – пояснила вона.

Також із представником батьківської ради Львівщини говорили і про пілотний проект харчування школярів «на вибір». Він передбачає, що діти разом з батьками обирають ті страви, які найбільше їм подобаються, і з них згодом складається тижневе меню. Наразі таку систему тестують у п’яти школах.

«Проект дуже потрібний і позитивний. Дуже сподіваюсь, що це буде розширюватись і на інші школи. Але ми мусимо уточнити, що в багатьох школах просто немає обладнання, щоб ті харчі зберігати – холодильники, морозильні камери, посуду, який буде зберігати температурний режим…», – підкреслила Мар’яна Марковська-Сологуйко.

Втім, на її думку, перед тим, як складати меню, потрібно його аналізувати. Адже діти повинні їсти лише корисні продукти.

«По місту ще є можливість вибору, а по області деякі діти взагалі перебиваються одними канапками – десь нема їдальні, десь в управлінні освіти кажуть, що на це нема грошей або на тендер ніхто не подався», – додала представник батьківської ради Львівщини.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ