[media=133884,133885] 

Працівники ЛКП «ЛЕВ» показали кореспонденту «Вголосу» собаку Лолу, яку вже навчають для роботи відвідувача.

«Ця собака з непростою долею, на початку червня ми підібрали її на вулиці нашого міста. У неї був перелом тазу, вона не вміла ходити – лише повзала на передніх лапках, але завдяки нашим лікарям, зараз з Лолою все гаразд, вона абсолютно здорова та активна. Ми обрали її, тому що вона спокійна і врівноважена, легко дресирується і йде на контакт з людьми. Наразі ми тільки вчимось ходити на повідку, оскільки ця собака з вулиці», - розповіла Оксана Кошак, директор ЛКП «Лев.

Спеціально навчені собаки-терапевти допомагають значно полегшити стан хворих пацієнтів з неврологічними або психологічними порушеннями і відхиленнями. У цьому лікуванні чотириногі відіграють важливу роль, тому що впливають на розвиток позитивних емоцій. Завдяки своїй відданості, дружелюбності, руху, дотику, погляду, запаху, кольору і диханню собаки лікують людей, покращуючи їхній фізичний і емоційний стан, виводячи їх з важкої депресії і апатії, відволікаючи від похмурих думок і самотності.

«За півтора місяці ми плануємо підготувати лише двох собак-візитерів для того, щоб своєю присутністю вони допомагали реабілітації неповносправних дітей або людей похилого віку. Така собака повинна виконувати 4-6 трюків, а також має бути в міру активною. Вона зобов’язана спокійно реагувати на людей, на їжу, на різкі рухи, а головне - на біль, який ненароком можуть завдати діти. Окрім цього повинна володіти спокійним характером, а також виконувати усі команди, які їй накажуть», - розповів кінолог Володимир Вань.

За словами керівника ЛКП «ЛЕВ», чотириногі візитери довго працювати не будуть, орієнтовно 2 роки. Після цього вони обов’язково будуть прилаштовані в сім’ї, де спокійно проживатимуть своє життя.

ІА "Вголос": НОВИНИ