За відповідне рішення проголосувало 43 депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у додатку до програми, фінансову підтримку надаватимуть навчальним закладам на такі потреби: забезпечення виконання вимог базового компонента освіти; забезпечення підручниками і посібниками учнів та вихованців приватних навчальних закладів; виготовлення документів про освіту; забезпечення безкоштовного харчування дітей, які належать до пільгових категорій, а також дітей учасників АТО; придбання сучасного обладнання для забезпечення навчально-виховного процесу; придбання спеціального обладнання для дітей з особливими потребами.

«Перелік навчальних закладів та обсяги фінансової підтримки затверджується рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради за поданням комісії. Кошти, надані у вигляді фінансової підтримки, перераховуються управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради пропорційно щомісячно у встановленому порядку на рахунки, відкриті отримувачами бюджетних коштів у територіальних органах Державної казначейської служби України. Відповідальність за цільове використання коштів покладається на керівників навчальних закладів, яким надається фінансова підтримка», – йдеться у додатку до рішення сесії.

Депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» та УКРОПу виступили проти такого фінансування, оскільки міські кошти неможливо проконтролювати, приватні школи часто зареєстровані, як благодійні організації, а у Львові, до того ж, достатньо непрофінансована освіта у комунальних навчальних закладах.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ