Семінар для підвищення кваліфікації арбітрів відбувся в Україні вперше завдяки підтримки міжнародної федерації водних видів спорту FINA та НОК України.

З нагоди цієї події до Львова завітала українська уславлена спортсменка, головний менеджер Олімпійських ігор НОК України Анна Сорокіна. Вона відзначила важливість першого семінару саме в Україні та разом з головою відділення НОК України у Львівській області Юрієм Турянським привітала подяками та подарунками від НОК України президента Федерації водного поло Львівщини, бронзового призера Олімпійських ігор у Сеулі Миколу Смірнова, арбітра міжнародної категорії, голову суддівського корпусу федерації водного поло України В'ячеслава Бєлєвцова, а також інших учасників семінару.

Зазначимо, що лекторами семінару були представники міжнародної федерації водних видів спорту FINA, а саме заступник голови комітету водного поло Марк Коганов (Азербайджан) та член комітету Білл Шоу (Канада). Присутніми були й чимало відомих українських арбітрів (Анна Гончаренко, Сергій Гончаров, Світлана Вишневська, Віталій Лісун, Георгій Махарадзе, Віталій Свіщов та чимало інших), а також гостей з-за кордону – Мальти, Грузії, Австрії, Білорусі та Молдови.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ