Про це сьогодні, 7 червня, під час сесії Львівської міської ради заявив депутат ві ВО «Свобода» Андріян Гутник, передає кореспондент «Вголосу».

«До мене звернувся Михайло Данкевич зі скаргою на порядок облаштування та утримання пожежної сигналізації у багатоквартирному будинку на вул. Кульпарківській, 129. Як повідомив заявник, у цьому багатоквартирному будинку облаштували без будь яких погоджень із співвласниками квартир нову та дороговартісну систему пожежного оповіщення.  Вже станом на сьогодні усім мешканцям цього будинку публічно повідомляють представники ЛКП «Південне» про те, що з них стягуватиметься додаткова щомісячна плата за обслуговування цієї системи у розмірі, еквівалентному платі у 80 гривень із двокімнатної квартири.  Слід наголосити, що така сума перевищує витрати кожної такої квартири цього будинку на вивіз сміття та обслуговування ліфта разом узяті», - сказав Андріян Гутник.

Депутат міськради наголосив, що мешканці не готові до такого росту витрат, окрім того у них навіть ніхто не спитав про доцільність встановлення такого обладнання та про майбутню вартість його обслуговування.

«Зважаючи на це, прошу : надати інформацію про загальну вартість витрачених бюджетних коштів на облаштування нової системи пожежної сигналізації на вул. Кульпарківській, 129; надати інформацію про розрахунок тарифу на технічне обслуговування системи пожежної сигналізації на вул. Кульпарківській, 129 та підстави включення таких витрат до тарифів на послуги з утримання будинку; розробити та подати на розгляд пленарного засідання міської ради механізм компенсації громадянам вартості обслуговування систем пожежної сигналізації у багатоквартирних будинках за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів», - додав депутат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ