Загальна вартість продукції – мільйон гривень, з яких 250 тисяч посадовці все ж таки «заховали» до своїх кишень, повідомила прес-служба Нацполіції.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Луганській області викрили «схему» привласнення бюджетних коштів посадовцями товариств міста Лисичанська.

З метою привласнення бюджетних коштів посадовці КП підписали низку фіктивних угод з приватним товариством.

Протягом 6-ти місяців, згідно з документами, товариство нібито поставило бітуму на суму в мільйон гривень. У сертифікаті відповідності зазначено, що виробництво вищевказаної продукції знаходиться в Лисичанську.

Працівники УЗЕ в Луганській області встановили, що територія та майно, розташовані за адресою виробництва бітуму, належать державному підприємству. Жодних договорів щодо оренди приміщень з товариством не укладалось, а відтак – виготовлення бітуму не проводилось.

Крім цього, в період часу з травня по червень поточного року нібито здійснювалося постачання 24 тонн бітуму на суму 250 тисяч гривень. Продукцію доставляли вантажівкою з причепом.

З'ясовано, що транспортні засоби перебувають у приватній власності та з 2013 року ними користується зовсім інше товариство. Також правоохоронці перевірили всі маршрути, за якими виїжджав автомобіль. Встановлено, що було здійснено два рейси, але вантаж та місце доставки відрізняються від тих, що вказані в наданих правоохоронцям документах. Також причеп з 2011 року знаходиться в неробочому стані.

Таким чином, працівники УЗЕ Національної поліції в Луганській області довели, що жодних поставок зазначеної у договорах продукції не здійснювалося, а виділені на це бюджетні кошти «осіли» в кишенях посадовців. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму 250 тисяч гривень.

Слідчим відділом відкрите кримінальне провадження за статтею 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці проводять слідчо-оперативні дії, спрямовані на викриття інших фактів привласнення та розтрати бюджетних коштів, а також встановлення осіб, причетних до цього.

ІА "Вголос": НОВИНИ