Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Співробітники Лисичанського відділу поліції затримали раніше неодноразово судимого місцевого жителя, який в 2014 році перебував у складі антиукраїнського незаконного збройного формування «Призрак».

Встановлено, що підозрюваний вступив до лав бойовиків у червні 2014 року, коли місто Лисичанськ було під владою сепаратиських угруповань. Чоловік чергував з автоматичною зброєю в руках на блокпостах. В обов’язки бойовика входила перевірка документів громадян та здійснення догляду транспортних засобів.

Покинувши лави бойовиків, зловмисник ретельно переховувався від правоохоронних органів, неодноразово змінюючи своє місцезнаходження. Але завдяки професійним діям луганських правоохоронців йому все ж таки не вдалось втекти від відповідальності.

Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та за ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.Наразі до судового розгляду підозрюваний поміщений до ізолятора тимчасового тримання затриманих та взятих під варту осіб Лисичанського відділу поліції.

ІА "Вголос": НОВИНИ