Про це йдеться в повідомленні українського «Миротворця» у Facebook.

«Центр «Миротворець» вітає литовських націоналістів з відкриттям сайту «Vatnikas». Наші співробітники готові надати методичну допомогу і поділитися багаторічним досвідом відлову російського і проросійського деструктивного ватного елемента», – йдеться в повідомленні.

На цей момент на порталі vatnikas.lt («Ватники») фігурують 153 «ворога литовського народу». У списках також є звичайні громадяни Литви, яких спіймали на сепаратистських висловлюваннях або діях.

Серед тих, хто потрапив у так зване «Чистилище», є відомі політики Литви: наприклад, глава «Соціалістичного народного фронту Литви» Гедрюс Грабаускас. Крім того, до «ворогів» зараховують також лівих активістів, деяких громадських діячів та журналістів, які займають проросійську позицію. Наприклад, у «чорному списку» фігурують екс-начальник литовського «Соцфронту», нардеп Клайпедської держдуми, лідер проросійського громадського об'єднання «Будемо єдині» та інші.

Раніше «Вголос» писав, що Литва заборонила в'їзд 49 громадянам Росії за порушення прав людини і відмивання грошей. Відповідний список затвердив міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас на підставі так званого «закону Магнітського», який набув чинності 1 січня 2018 року.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ