Крім президента громадяни Мексики повинні вибрати 128 сенаторів на шестирічний термін і 500 членів Палати Депутатів (нижньої палати парламенту) на трирічний термін, повідомляє Укрінформ.

За даними Національного виборчого інституту, обстановка в день голосування була спокійною, а явка – високою. У списки виборців внесли понад 89 громадян Мексики.

За перебігом голосування стежили близько 2,7 млн представників політичних партій, 30 тисяч місцевих і більше 900 іноземних спостерігачів. Громадський порядок забезпечували сотні тисяч співробітників правоохоронних органів.

Перші попередні результати голосування будуть оприлюднені ближче до півночі (після 8:00 по Києву).

На пост президента Мексики претендують чотири кандидати:

64-річний Андрес Мануель Лопес Обрадор – лідер альянсу «Разом створимо історію» («Партія праці», партія «Соціальна солідарність», «Рух за національне відродження»);

49-річний юрист Хосе Антоніо Меаде від коаліції «Всі за Мексику» («Новий альянс», «Зелена екологічна партія», «Інституційно-революційна партія»);

39-річний юрист Рікардо Анайя від коаліції «Вперед, заради Мексики» («Партія національної дії», «Громадянський рух» і «Партія демократичної революції»);

незалежний кандидат, губернатор штату Нуево-Леон Хайме Родрігес.

Згідно з даними екзит-полів, більшу кількість голосів набрав кандидат від коаліції лівих сил Андрес Мануель Лопес Обрадор, пише ВВС.

Його опонент Хосе Антоніо Мiд – кандидат від правлячої коаліції – має набагато менші шанси. Він вже привітав суперника з перемогою і побажав йому здоров'я, прийнявши поразку. Кандидат від консервативної «Національної партію дій» Рікардо Анайя також повідомив, що вже зателефонував р-ну Лопесу Обрадору і привітав його з перемогою. Вступити на посаду президент Мексики зможе в грудні 2018 року.

Як відомо, у Мексиці в неділю, 1 липня, проходили загальні вибори, за результатами яких обирали президента країни, а також 500 депутатів нижньої палати Конгресу, 128 сенаторів та органи місцевого самоврядування.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ