[media=148775,148776] 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

«У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Мелітополя у період 2016-2017 років організував протиправну діяльність із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв у підпільному цеху з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, з метою подальшої їх реалізації населенню на території Запорізької, Дніпропетровської областей та м. Києва», – йдеться у повідомленні.

Злочинці організували діяльність цехів по виготовленню фальсифікованої алкогольної продукції під назвами елітних брендів таких як: «Немиров», «Хлібний дар», «Воздух», «Медов», та інші у тому числі за місцями свого мешкання.

Під час обшуків у Мелітополі та Києві виявлено майже 4 тонни спирту у бочках та каністрах, коньяк у пластикових п’ятилітрових пляшках, а також тару та обладнання для виготовлення контрафактного алкоголю.

Дії зловмисників, які налагодили масштабне виробництво небезпечного для життя алкоголю, кваліфіковані за ч. 3 ст. 204 КК України – «Виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей».

У ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що вказані особи на підпільному заводі шляхом переробки автомобільного омивача скла отримували спирт, який згодом постачався на підпільні цехи у м. Мелітополі та м. Дніпро. У подальшому на вказаних підпільних цехах з отриманого спирту незаконно виготовлялись фальсифіковані алкогольні напої (горілка, сидр, коньяк, ель).

Під час проведення 29 обшуків у Запорізькій та Дніпропетровській областях, а також у м. Києві вилучено понад 10 тон фальсифікованого спирту, виготовлену кустарним способом горілку у кількості 1,2 тони, сидр та ель у кількості 9,5 тон, а також майже 200 літрів коньяку. Загальна сума вилучених товарів підакцизної групи складає 3.3 мли. гривень. Також під час обшуків вилучено обладнання для виготовлені контрафактного алкоголю на суму 1,5 млн. гривень. Всього під час обшуків вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 4.8 млн. гривень.

Крім цього, під час обшуків виявлено насадження наркотичної речовини - марихуани. За вказаним фактом буде надана окрема правова оцінка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ