[media=136527,136528,136529] 

Фото листа, датованого 22 червня, опублікував у суботу на своїй сторінці в Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Балух розповів, як 12 червня, коли в РФ відзначається «День Росії», у СІЗО Сімферополя вигукували «Слава Україні!».

«Показово, що 12 червня, день, на який Кремль нещодавно призначив «день расії», коли ввечері в Сімферополі гримів китайський салют, з вікон СІЗО дружньо лунало «Слава Україні» і непоодинокі арештанти співали український гімн», - пише політв'язень.

Крім того, Балух застеріг від «дзеркальної відповіді» на агресію Росії.

«Практика терору, яку неодмінно використовують правителі 1/7 частини суші планети Земля, як виявляється, є найживучішою з усіх політичних «традицій», незалежно від кольору прапора над Кремлем. Та понад усе я хотів би вберегти Україну від скочування до «дзеркальної»" відповіді на дії агресора! Зла на благо не буває», - написав він.

Зазначимо, що сьогодні українська омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Володимир Балух зазнає знущань і принижень за національними ознаками у СІЗО.

Як писав «Вголос», Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулась з вимогою дозволити їй терміново відвідати ув'язненого Володимира Балуха в окупованому Криму.

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українця, також встановили камери відеоспостереження.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ