У мережі розгорається новий скандал навколо російського журналіста Аркадія Бабченко, вбивство якого інсценували в Києві в рамках спецоперації СБУ, – пише inforesist.

Так, Давид Сакварелідзе у Facebook написав, що вважає Бабченка військовим злочинцем.

«Як очевидець і учасник російсько-грузинської війни, будучи обласним прокурором центральної Грузії, де, власне, вона і почалася, я його вважаю військовим злочинцем. Тим, хто збирається заплатити нововилупленному патріоту України 50 тисяч доларів за інтерв'ю, раджу запитати, куди він подів білу стрічку, яку надів у Владикавказі, вступаючи в ополчення, і на чий землі він перебував. Тоді йому дали форму і білу пов'язку на рукав, якою він досі пишається», – написав Сакварелідзе.

Своєю чергою, професор державного університету Ілії (Тбілісі, Грузія) Олег Панфілов зазначив, що сепаратисти з «Південної Осетії» присвятили Бабченко виставку: «Товариш Бабченко, сепаратисти з «Південної Осетії» зробили тобі подарунок – цілу виставку твоєї світлої пам'яті, вони пам'ятають ...».

Також професор звинуватив журналіста у вбивстві чеченців і грузинів. «Бабченко добровільно вбивав чеченців у першу чеченську війну. Потім «усвідомив» і через якийсь час пішов добровільно ...», – написав він.

Зі свого боку, журналіст Віталій Портніков різко відповів на пост Сакварелідзе, зазначивши, що Бабченко дав десятки інтерв'ю про російсько-грузинську війну і заявляв, що саме Росія анексувала частину грузинської території.

«Як повинен ставитися до російського журналіста, який дає подібні оцінки і переоцінив свою власну участь у подіях, патріот Грузії і просто порядна людина? Давид Сакварелідзе називає цю людину військовим злочинцем. Причому називає саме після того, як Аркадій став учасником спецоперації СБУ. До цього моменту ні Сакварелідзе, ніхто інший з колишніх грузинських політиків звинувачень Бабченко не висував. Сподіваюся, що це просто моральне розкладання, а не свідома робота на ворога», – написав він.

Як писав «Вголос», російський журналіст Аркадій Бабченко, вбивство якого раніше інсценували в Києві в межах спецоперації СБУ, погодився дати ексклюзивне інтерв'ю журналістам. Проте узамін за це почав вимагати щонайменше 50 тисяч доларів.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ