[media=135335,135336,135337] 

Табір «Орлятко» є філією табору  «Яструбок» – наразі заклад зачинений. На території табору нікого немає, а на світлинах видно брудні рукомийники, передає ТСН.

Дітей з отруєнням звідси вивозили до лікарень Слов'янська, Краматорська та Дружківки. Протягом дня батьки забирали своїх дітей із медичних закладів, а тому скільки з них ще залишаються у лікарні – невідомо.

 

У стані середньої тяжкості перебувають семеро дітей. Як стало відомо, перші 15 дітей та вожатих із симптомами отруєння прийшли до медпункту табору 17 липня близько 6-ї ранку, а далі почали надходити масово. В «Орлятку» відпочивали діти з Донеччини, Луганщини та Дніпропетровщини, путівки розповсюджувались через підприємства і коштували 6-7 тисяч гривень.

 

Як писав раніше «Вголос», у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Яструбок», що у Донецькій області, отруїлися 60 дітей, 33 із них госпіталізували. Згодом кількість постраждалих зросла до 84 людей. 

Разом з тим, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що причиною отруєння в дитячому таборі «Орлятко» у Донецькій області, ймовірно, є інфекція сальмонельозу.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ