З початку року він здійснив 11 нападів, 10 жінок були вбиті, передає прес-служба МВС.

Затриманий виявився громадянином Узбекистану 1973 року народження. Раніше неодноразово судимий в Узбекистані та Російській Федерації. Перший раз він був засуджений у 17 років, в останній раз звільнився з місць позбавлення волі у листопаді 2014 року.

У Києві ним скоєно два вбивства жінок - у Голосіївському і Дарницькому районах, і один замах на вбивство у Шевченківському районі - потерпілій були нанесені численні ножові поранення.

Злочинець вбивав своїх жертв з особливою жорстокістю. Всі епізоди мали спільні ознаки, які говорили про серійний характер злочинів.

У ході розслідування було переглянуто десятки годин записів камер відеоспостереження, відпрацьовано близько тисячі свідків.

Встановлено, що підозрюваний прибув у Київ з Москви напередодні першого епізоду і поїхав назад у Москву на наступний день після скоєння останнього нападу на жінку в Шевченківському районі.

У результаті проведення оперативних заходів, були сформовані прикмети злочинця і встановлено особу підозрюваного.

За оперативними даними, підозрюваний знову приїхав до Києва з Москви 11.04.2015. У всіх можливих місцях його появи були встановлені приховані пости працівників міліції, які у разі його появи повинні були організувати стеження за об’єктом та встановити місце проживання у Києві.

14.04.2015 ці заходи дали результат і підозрюваний був затриманий спеціальною групою співробітників київської міліції. Під час огляду у зловмисника вилучено мисливський ніж, яким, ймовірно, були скоєні вбивства на території Києва.

 «Після затримання, ця людина відразу почала розповідати про свої злочини. Вразив нас своєю незворушністю - абсолютно спокійно розповів, що з початку року скоїв 11 злочинів. 5 вбивств на території Москви, 3 - в республіці Узбекистан, два вбивства і один замах у Києві. Коли його затримали, він зізнався, що збирався в цей день здійснити ще одне вбивство», - повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Паскал, який керував розкриттям даного злочину.

«Складність розслідування полягала в тому, що кількість жертв могла зростати у геометричній прогресії. Тому були задіяні безпрецедентно великі сили - практично весь склад відділів карного розшуку кількох районів Києва. Хочу підкреслити високий професіоналізм співробітників карного розшуку Київського Главку, співробітників відділів карного розшуку районів, злагодженість роботи різних підрозділів. Операція по розкриттю цього злочину була проведена на найвищому рівні. Сьогодні як раз виповнюється 96 років від дня створення служби карного розшуку України та таке блискуче завершення складного розслідування - кращий подарунок до свята. Я хочу привітати наших ветеранів і всіх діючих співробітників служби і побажати успіхів у роботі», - зазначив заступник міністра,.

«Зараз по цій справі проводиться досудове розслідування. Використовуючи міжнародні правові механізми, ми будемо документувати вчинення злочинів на території інших держав. Крім того, із затриманим вже працюють психологи, будуть проведені психіатричні експертизи, визначено ступінь його осудності. Я думаю, така жорстокість по відношенню до жертв пояснюється певною мірою тим, що зі своїх 42 років, 24 він провів у місцях позбавлення волі з короткими перервами між «відсидками». Такий спосіб життя сформував у нього ненависть до жінок», - зазначив Василь Паскал.

Як повідомляв «Вголос», злочинця затримали сьогодні у київському хостелі. 

Нагадаємо, 4 та 7 березня у парках Києва виявили тіла двох жінок з ознаками насильницької смерті. 

ІА "Вголос": НОВИНИ