Про це міністр фінансів Олександр Данилюк розповів в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми працюємо над монетизацією субсидій на житлово-комунальні послуги. Це важливий крок для викорінення корупції в цій сфері та переходу на прозору систему», - зазначив Данилюк.

За словами міністра, кінцевою метою міністерства фінансів є монетизація субсидій на рівні домогосподарств, за якою живі гроші будуть надаватись людям в руки.

Таким чином, вони зможуть оплачувати свої рахунки за фактично спожиті послуги, що також дозволить залишити собі частину грошей за рахунок заощадження енергоспоживання.

Це черговий етап реформи, і цей механізм сприятиме енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також буде простим в реалізації та адмініструванні.

«Монетизація субсидій на рівні домогосподарств остаточно унеможливить маніпуляції та завищення показників. Ми вже зараз бачимо, куди йде кожна гривня. А до цього у нас не було такої інформації. І багато хто втрачає через це, бо зараз – це реальні гроші, які можна відслідкувати», - додав міністр.

Як повідомлялося, 26 квітня 2017 року Кабінет міністрів прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу та електроенергії.

ІА "Вголос": НОВИНИ